hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 3 oktober 2009

Aly Freije ontvangt literaire pries

Het is altijd een hele belevenis: de toogdag van Stichten t Grunnger Bouk. Vanavond werd zowel de Literaire Pries als de K. ter Laanprijs uitgereikt. Helaas kwam die laatste prijs na de pauze en toen zaten de kleine Uilmensen alweer in de auto terug (wegens druk druk druk morgen).


Harrie Niehof trad op met zes liedjes evenals Fransien Kuiper begeleid door Alex Staal op de piano (uit de zaal: 'Kan die piano wat zachter!'). Wel heel veel liedjes kortom. Uitgever Peter vond dat die Wia Buze meer gezellige liedjes moest zingen en kwam er op weg naar huis pas achter dat dit helemaal geen Wia Buze was.
Jan Glas mocht als oud-prijswinnaar een toespraakje houden voor Aly en dat deed hij met verve. De voorzitter reikte hem nog snel een klein envelopje aan met het geld en van achter de coulissen kwam een enorm grote oorkonde waarop de naam Freije helaas fout gespeld stond.
Toch was het een fijne avond met toet Gronings sprekend literair Groningen. We zagen bijvoorbeeld Tonko Ufkes en Henk Puister, maar ook schrijver Harm de Jonge en zelfs dichteres Jane Leusink ('Wat betekent spaigelploatje?' 'Een cd, Jane.')

1 opmerking:

Peter zei

Ik was best moe, en heb een cd waar zowel Wia Buze als Fransien Kuiper op zingen, een vergissing is dan zo gemaakt!

Trouwens Coen: van heel hartelijk gefeliciteerd! Op deze fijne dierendag.