hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 30 november 2009

Een open plek van C.O. Jellema gepresenteerd

De twee eerste exemplaren van Een open plek, een bundeling niet eerder uitgegeven essays, zijn gisteren uitgereikt aan Klaas Noordhuis, de laatste levenspartner van C.O. Jellema en aan Gerben Wynia de literaire erfgenaam die het boek samenstelde.
Dichters Jane Leusink en Jan Glas lazen gedichten voor, Remco Ekkers sprak gloedvol over zijn kennismaking met Jellema en tenslotte las Gerben Wynia nog een verhaal voor van Jellema dat ook in de bundel verscheen. Dat verhaal had Jellema speciaal geschreven voor de opening van een tentoonstelling van Hessel Miedema. We waren in galerie Jacoba Wijk in Wehe Den Hoorn waar werk van Miedema hing en de kunstenaar was zelf aanwezig, dus hij mocht de A4-tjes met afbeeldingen van zijn werk omhoog houden tijdens de voorlezing.
In twee ruimtes stonden 60 mensen opgepakt zodat de temperatuur al snel steeg. Gelukkig deed iemand een deur open. Het ging om een Drentse schrijver die naar buiten was gegaan vanwege de hitte, 'anders gaat ie van z'n vaantjes' riep zijn vriend. Gelukkig was er daarna drank en happerij.
Foto's: Peter ten Hoor
Een open plek is in alle goede boekhandels te verkrijgen voor €17,50. Rechtstreeks bestellen bij de uitgeverij kan hier: het boek wordt u zonder verdere verzendkosten gestuurd.

Geen opmerkingen: