Regenboogreeks

woensdag 25 augustus 2010

NHL: weer naar school (3)


De eerste studente was net bezig om te vertellen dat ze volgende week jarig was, toen het branalarm afging. Wij, ervaren Noordelijke Hogeschool Leeuwarden hogeschool-medewerkers, dachten meteen dat het een oefening was en dat dit de vuurdoop was voor de eerstejaars studenten. Later zeiden sommigen dat er een brandje in de kantine was geweest, anderen spraken dat tegen, weer anderen zeiden dat er een kroketje te lang in het vet had gelegen. In ieder geval sjokte iedereen naar buiten (zie filmpje).
Op zich wel goed, zo'n massale oefening, want twee collega's kwamen erachter dat de nooduitgang potdicht bleef zitten. Een ander probleem vormt de doorgang van de kantine naar de hal. Als er een alarm afgaat, dan daalt er automatisch een groot scherm neer dat de hal afscheidt van het kantinegedeelte. De duizenden mensen in het gebouw moeten zich dan door twee kleine deurtjes wringen. Als er goedmoedig kuiertempo ingezet wordt zoals vandaag is dat niet erg, maar wat gebeurt er als die duizenden in paniek door zo'n smalle opening moeten?

Brandalarm from Coen Peppelenbos on Vimeo.

3 opmerkingen:

Gelkinghe zei

De stem van die alarmomroep is dezelfde als die de halteplaatsen afkondigt in de noordelijke treinen: "Meine Damen unde Herren, die nächste haltestelle ist Zuidbroek. Zuidbroek."

coen zei

Klopt! Stel je nu voor dat ze thuis zegt: 'De soep is klaar jongens.' of 'Wil jij de vuilniszakken buiten zetten?'

Nick ter Wal zei

Yo! Wie is die gast met groene handschoenen?