Regenboogreeks

woensdag 6 oktober 2010

NHL: deuren en lip dub

- Eindelijk eens iets positiefs over de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden-hogeschool. De middelste grote deur bij de hoofdingang kan eindelijk weer open en dicht. Sinds de opening heeft de deur een defecte status gehad, maar sinds drie weken kan het ding, mits enige kracht gezet wordt, geopend worden. Heel handig, vooral als er weer een brandalarm afgaat.
- Ander verheugend nieuws. De afdeling Communicatie gaat een lip dub maken. Ik had vorig jaar al een keer aan een docent van Communicatie doorgegeven dat het me echt iets voor hen leek om te maken bij de opening van onze school. Ik weet niet of dat ooit is doorgesijpeld, maar in ieder geval gebeurt het nu.
Op de site van de NHLH staat het enigszins verkeerd aangekondigd:
'Lipdub is in 2008 ontstaan op een universiteit in Duitsland. De muziekclip werd op internet geplaatst en trok miljoenen kijkers. In een korte tijd is Lipdub uitgegroeid tot een wereldwijde hype. Verschillende hogescholen en universiteiten hebben er een gemaakt. Sinds begin dit jaar is het Lipdub-virus ook naar Nederland overgewaaid.'
Fout. Lip dub is uitgevonden als een variant op lip sync door Jake Lodwick, een van de oprichters van Vimeo. Een van de leukste lip dubs is dan ook gemaakt door hemzelf. Ik heb hem al eens eerder gepost, maar hier nog maar eens:

Lip Dubbing: Crazy from Jake Lodwick on Vimeo.

Daarna werd de lip dub een succes op scholen en bedrijven. Een van de eerste en besten (ook al eerder hier gepubliceerd) is deze van een school uit Rouen.

LIP DUB IUT SRC ROUEN 2008 from arcanes-prod on Vimeo.

Ben benieuwd wat de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden hogeschool gaat doen.

1 opmerking:

Henk ter Haar zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.