hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 29 oktober 2010

The revenge of the koolmees

Ik woon in een oud huis. Zo langzamerhand raakt alles in dat huis vervangen. Binnenkort moet ook mijn deur naar het balkon op de eerste verdieping vervangen worden door een gloednieuwe deur met dubbel glas. Ik zou nooit opgemerkt hebben dat die deur aan vervanging toe was als ik gisteren niet heel veel lawaai hoorde aan die deur (die grenst aan mijn wc). Ik dacht eerst dat er aan de buitendeur gemorreld werd en laatst, toen ik onder de douche stond, hoorde ik ook al zulke vreemde geluiden.
Ik keek door het raam van de balkondeur en zag daar een mees heel erg hard bezig met het slopen van mijn deur. Moedwillig. Hij keek mij nog door het glas aan en weigerde weg te vliegen, terwijl ze normaal bij het minste of geringste wegvluchten. Pas toen ik hard op de ruit tikte, vloog hij weg, alsof ik de ordeverstoorder was.
Aan de buitenkant zag ik de enorme schade die het beest had aangericht. Bijna door de hele plank heen. Als ik van binnen hard duw, dan gaat mijn vinger erdoorheen. Ik heb de boel eerst maar gekit om erger te voorkomen en de mees op aftsand te houden.
De hele winter geen pinda's meer!

7 opmerkingen:

Marjan zei

Wat hard, Coen! Als ik een koolmees was, zou ik ook denken dat dat rotte deurtje van jou een nestkastje was waar jij per ongeluk een te klein openingetje in gemaakt had.
Toe, hang toch een pindanetje op! En een echt nestkastje, dan ben je van het hele gedonder af. Ze brengen een hoop gezelligheid.

Gelkinghe zei

"Koolmezen zijn uitzonderlijk baldadig", zegt de Wikipedia al:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolmees
Dat artikel zou je moeten lezen, Zoen, teneinde deze geduchte tegenstander te leren kennen. Want wat wilde hij eigenlijk? Inbreken lijkt me stug en een nest bouwen ligt in dit versomberende jaargetij ook niet erg in de rede. Zaten er misschien al overheerlijke insecten in dat hout? In dat geval mag je blij zijn dat je Woody Woodpecker niet aan je deur had.

Gelkinghe zei

edit: Zoen = Coen
(Dat blinde typen van me ook altijd.)

coen zei

@ Marjan: heb vandaag een nestkastje gekocht (wat ben ik toch een dierenvriend)
@ Gelkinghe: wat een monster. Zoen terug.

Marjan zei

Ook een Zoen voor Coen van mij, tevens namens de voormalig dakloze koolmees.
In oktober zoeken ze namelijk altijd een overnachtingsplaats, Gelkinghe, roddelkont.

Jan Paul zei

Tuig is het. Die vogels moeten zo snel mogelijk weer terug naar hun eigen land.

Anoniem zei

Of vraag een nestkastje aan Sinterklaas.
Giny