hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 30 januari 2011

De Nederlandse literatuur verstript in de bieb

Op vrijdag 4 februari wordt om 16.30 uur de expositie 'Mooi is dat!' geopend in de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18. De expositie is gewijd aan het gelijknamige boek waarvoor 57 striptekenaars klassiekers uit de Nederlandse literatuur hebben bewerkt.

Van Bredero’s De Spaanse Brabander tot Knielen op een bed violen. Stripintendant Gert Jan Pos liet 57 tekenaars los op klassiekers uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur. Dit leverde een uniek boek op waarin 57 klassiekers zijn teruggebracht tot één geïllustreerde pagina. De expositie over dit boek biedt dan ook een mooi overzicht van wat destrip op dit moment vermag, met bekende en minder bekende tekenaars: Typex, Gerrie Hondius, Joost Swarte, Peter Pontiac en vele anderen.

De opening vindt plaats in aanwezigheid van verschillende van de tekenaars voor een signeersessie. Gert Jan Pos, de stripintendant van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Beeldkunst, verzorgt de openingslezing.

De expositie is van vrijdag 4 t/m dinsdag 22 februari gratis te bezoeken op de begane grond van de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18.

Actie: leden van de Bibliotheek en houders van de Stadjerspas krijgen van 4 t/m 22 februari (op vertoon van hun pas) € 5,- korting op het boek, van € 34,95 voor € 29,95! Deze actie is alleen geldig in de Centrale Bibliotheek.

Daily Webhead: Tommy Wieringa spreekt op expositie "Mooi is dat!" from Michael Minneboo on Vimeo.

Geen opmerkingen: