hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 5 januari 2011

Help Godert Walter uit de brand

Oud-bibliothecaris W.R.H. Koops; oud-wethouder Klaas Swaak; dichter Jean Pierre Rawie; psycholoog Hans van de Sande; de bibliothecaris van de UB, Marjolein Nieboer; de voorzitter raad van bestuur Biblionet Groningen, Rob Pronk; de directeur van boekhandel Edzes, Maarten Edzes; schrijver Gerrit Krol; dichter Jan Glas; directeur Noorderlicht, Ton Broekhuis; hoogleraar geschiedenis van de psychologie, Douwe Draaisma; directeur nationaal comité 4 & 5 mei, Nine Nooter; winkelmanager Selexyz Groningen, Tjitske de Zee; architectenbureau Onix, Haiko Meijer; stadsbouwmeester Niek Verdonk; en de voorzitter van de Bond van Handelaren in Oude Boeken, (BOB) Michel de Vries zitten in het comité van aanbeveling om Erik en Hanneke Kweksilber te ondersteunen bij de wederopbouw van hun winkel.
Op 29 december werd Godert Walter getroffen door een brand in het tijdelijk pand aan de St. Walburgstraat. Ze verhuisden daar naartoe na de brand in het naburige pand aan de Oude Ebbingestraat en de waterschade die daarvan het gevolg was. Er is nu een actie gestart om de boekhandel te ondersteunen. Waarom?
'De gehele voorraad boeken en het gehele winkelinventaris moeten als gevolg van de brand verleden week als verloren worden beschouwd! Gelukkig is er sprake van een uitkerende brandverzekering maar het zal erg moeilijk zijn om opnieuw een winkel met een kwalitatief hoogstaande en vergelijkbare boekenvoorraad op te bouwen.
Boekhandel Godert Walter is een van de oudste zelfstandige kwaliteitsboekwinkels van Groningen. De winkel voert een verfijnde boekencollectie en er worden bijzondere tentoonstellingen en presentaties gehouden. Onder de geëngageerde leiding van Erik Kweksilber is Godert Walter door de jaren heen tot een nauwelijks te missen cultureel baken in de stad Groningen uitgegroeid.'

In april / mei zal Godert Walter weer open gaan in het winkelpand aan de Oude Ebbingestraat, maar financiële steun is noodzakelijk.

Wanneer u zich wilt inspannen voor het behoud van de unieke kwaliteitsboekhandel die Godert Walter is, en wanneer u hiertoe een financiële bijdrage wilt doen, dan kunt u een bedrag storten op rekeningnummer 570.325.862 (Deutsche Bank) ten name van Boekhandel Godert Walter in Groningen o.v.v. 'Ik steun Godert Walter !'.

1 opmerking:

aly zei

een heel goed initiatief!