hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 18 maart 2011

Dag van de literatuur in Rotterdam

Zo'n 5000 leerlingen kwamen gisteren naar De Doelen in Rotterdam om literatuur in allerlei vormen tot zich te nemen. Met busladingen vol werden ze voor de deur afgezet. Treinen stroomden leeg, leraren wezen groepjes nog eenmaal de plek aan waar ze 's middags om half vier weer zouden samenkomen. Een groot succes kortom.
Helaas gold dat niet helemaal voor de standhouders op de 'informatiemarkt' die in een doorgangsgebied tussen de centrale hal en een andere zaal gedacht waren. Ik denk dat vele duizenden die hele informatiemarkt niet hebben gezien gisteren. Veel standhouders waaronder de grote uitgeverij Noordhoff braken vroegtijdig hun stand op, omdat er geen eer aan te behalen viel en ook wij verkochten niet. Een experiment noemde de organisatie deze verdomhoek. Experiment zwaar mislukt.
Gelukkig konden de leerlingen genieten van de verschillende workshops, onder andere van Ype Driessen over het maken van fotostrips. Hij moest nog een beetje groeien in de rol van leraar voor de klas, maar wist leerlingen niettemin te boeien met zijn droge uiteenzetting over 'the making of' van zijn fotostrips, waarbij hij net deed of alles heel gemakkelijk was.
In een andere zaal mochten twee leerlingen onder leiding van Pieter Steinz vragen stellen aan Ernest van der Kwast (die verklaarde dat hij weer single was ondanks het hartje op Facebook en zijn 06-nummer doorgaf), Tessa de Loo (die zich nauwelijks haar echte naam liet ontlokken) en Arthur Japin (die na afloop zelfs een handtekening zette op een schouder van een meisje).
Gelukkig kon de uitgeverij nog wel een boek ruilen met Jean-Marc van Tol die op de stripmarkt in de centrale hal zat en enorm veel handtekeningen moest zetten. En zo eindigde de verloren dag toch nog een beetje goed.

Geen opmerkingen: