hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 25 april 2011

Abdelkader Benali en Tommy Wieringa

Weer een kleine opwaartse lijn in de kijkcijfers bij 'Benali boekt': 157.000 mensen keken naar de uitzending waarin Tommy Wieringa Abdelkader Benali meenam over de IJssel (voor mij ook altijd de fysieke grens naar het westen). Het ging zelfs heel even over een boek, Joe Speedboot. De koppeling tussen het leven van de schrijver die op school een haat opbouwde tegen antroposofen en zijn laatste boek Caesarion waarin een moeder ten onder gaat aan haar eigen zweverigheid, werd niet gelegd. Het laatste boek van Wieringa, Ga niet naar zee, lag wel op het dashboardkastje en er werd ook uit voorgelezen, maar het werd niet genoemd. Zou dat nou zoveel kijkers wegjagen als je het af en toe over een boek hebt?
Voor de rest zaten er wel aardige scènes in de documentaire. Als Wieringa bijvoorbeeld keihard van de provinciale weg de oprit van zijn ouderlijke woning oprijdt of het moment dat hij bij de Chinees het niet eens is met de interpretatie van Benali.
Benali: Vind je het gek als mensen zeggen Joe Speedboot die met een vrachtwagen de woonkamer binnenkomt en naar buiten springt en zegt: 'Hier ben ik, ik ga jullie even anders maken.' Vind je het gek als de mensen zeggen: die Joe Speedboot is Tommy Wieringa?
Wieringa: Ja, dat vind ik heel gek, omdat ik, ik zou als ik moest kiezen, ik voel me verwant met een verwarde jongen in een rolstoel, eerder dan met een mateloze dynamicus als Joe Speedboot is. Maar nee, ik voel me totaal niet verwant met een personage. Kan ook niet. Je bent schrijver!
Benali: Ik geloof je.
Wieringa: Je soep wordt koud, Abdel.
Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

1 opmerking:

Igor zei

Abdelkader gaat een revolutie ontketenen met zijn programma, zei hij in de vorige Varagids. (Of dat is al gebeurd, dat zou ook kunnen)