hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 29 juni 2011

In de tussentijd 39

'Toon ballen!' is de slogan van de Stichting Zaadbalkanker. Een goedgemutste jongen kijkt je vrolijk aan. De nieuwe stichting is zo wervend dat je blij bent dat je tot de doelgroep behoort. Zaadbalkanker is helemaal hot, BNN gaat er volgend jaar een tv-programma over maken ('Je zal het maar hebben').


*

De dokter vraagt of ik een prothese wil. De laatste maanden had hij opeens drie patiënten die dat wilden. Maar dan moet er weer in je lijf gesneden worden (anesthesiefout, wondkoorts, resistente bacterie). Probeer dat te voorkomen als het niet moet.

*

Leuke weetjes op de site van de stichting:
'In 2008 kregen in Nederland 683 mannen zaadbalkanker. Een verdubbeling sinds 1989. Om te vergelijken: bij borstkanker was in dezelfde periode sprake van een toename van 69%. Bron: Kennisnetwerk integrale kankercentra.'

*

Bloed schoon, longfoto schoon. Geen rare plekken bij het voelen. Volgende afspraak over een jaar. Dan is het vijf jaar geleden. Na vijf jaar hoef je niet meer gecontroleerd te worden.
'Zelfonderzoek kan je leven redden. Zaadbalkanker is over het algemeen een snel groeiende soort kanker Bij vroegdetectie is het overlevingscijfer bij zaadbalkanker 99%. Van alle mannen die zaadbalkanker krijgen, is gemiddeld na 5 jaar nog 95% in leven. Bron: Zaadbalkanker. Feiten en ervaringen (2006).'

Geen opmerkingen: