hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 4 juli 2011

Joost Zwagerman morgen bij Flanor

Joost Zwagerman by coen peppelenbos
Joost Zwagerman, a photo by coen peppelenbos on Flickr.
persbericht:
Dinsdag 5 juli komt Joost Zwagerman bij ons langs om het studiejaar in stijl af te sluiten. Zwagerman behoort tot de meest gelezen schrijvers van zijn generatie. Van zijn romans Gimmick! (1989), Vals Licht (1991) en De buitenvrouw (1994) zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Vals Licht werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.

Behalve romans en verhalen schrijft Joost Zwagerman ook poëzie. Inmiddels zijn er vijf dichtbundels verschenen. In 2005 kwam Zwagerman met een nieuwe uitgave Roeshoofd hemelt, in 2007 bekroond met de driejaarlijkse Paul Snoek Poëzieprijs. Ook in 2005 verschenen de vroege bundels in één band onder de titel Tot hier en zelfs verder.

De laatste jaren zijn er naast door hem samengestelde bloemlezingen tevens verscheidene politieke essays van Zwagerman verschenen (oa De Schaamte van Links). In 2010 schreef hij het boekenweekgeschenk Duel, waarna hij zich stortte op de kunst. Dit resulteerde in het onlangs uitgekomen Alles is gekleurd, een bundel essays over kunst, literatuur en popcultuur.

Dinsdag 5 juli zal deze culturele duizendpoot een lezing geven bij Literair Dispuut Flanor. De avond zal plaatsvinden in Huis de Beurs (A-Kerkhof Zuid Zijde 4, Groningen) en zal aanvangen om 20.30. Na afloop kan het publiek vragen stellen en eventueel hun boeken laten signeren. De toegangsprijs bedraagt €5,- (voor studenten €4,-)

Geen opmerkingen: