hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 5 september 2011

Mies Bouwman en de eerste baby van Het Dorp

We zaten te wachten op het gesprek tussen Jan Siebelink, Erwin Mortier en Arthur Japin toen een dame van de organisatie vroeg of er nog een stoel naast mij op de eerste rij mocht staan. 'Natuurlijk,' zei ik en zij zei: 'Top!' Er kwam een enorme rolstoel inparkeren en Bart Temme, Roos Custers en ik praatten met haar. Dat we net zo lief naar Mies Bouwman waren gegaan, maar ja, we waren nu eenmaal literatuurliefhebbers. 'Zonder Mies Bouwman was ik er niet geweest,' zei de vrouw en ze vertelde dat zij de eerste baby was die in Het Dorp geboren was. Na afloop van het nogal stekelig verlopen interview op het podium (Bart Temme zal daar morgen meer over schrijven op het Tzum-blog) liepen we naar buiten en daar lopen we pardoes Mies Bouwman tegemoet. De vrouw vertelde haar verhaal aan Mies en ik geloof dat beiden wel ontroerd raakten door het verhaal.
Daarna vroeg Roos aan Mies of ik met haar op de foto mocht, want dat durfde ik zelf niet te vragen. Voor mensen van mijn generatie is Mies Bouwman toch een beetje de plaatsvervangende koningin. Bart maakte de foto. Ik sta er wat appelig op, maar het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven.

4 opmerkingen:

Angelika zei

Leuk zeg!

marjan zei

Je bent er helemaal van in de jaren '70 geraakt, merk ik. Appelig. Dat zei Stoffel de Schildpad.

Die Mies. Ze ziet er nog steeds geweldig uit.

Gelkinghe zei

Ze uis veel kleiner dan ik dacht!

Hendrik-Jan zei

Mooi verslag over de ontmoeting met Mies Bouwman. Ik heb haar alleen zien staan terwijl ze geïnterviewd werd door SBS6: http://www.hendrik-jandewit.nl/2011/09/mies-bouwman-en-de-politieagent/