hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 7 oktober 2011

Zondagschrijvers met Peter Buwalda, Derwent Christmas en Trudy Dijkshoorn

Uitreiking Tzum-prijs tijdens eerste Zondagschrijvers
Peter Buwalda heeft met zijn debuut Bonita Avenue meteen een boek neergezet dat er wezen mag. Vanuit verschillende perspectieven wordt de familiegeschiedenis van de familie Sigerius langzaam in kaart gebracht. Het verhaal is lastig samen te vatten. De verhaallijnen in het heden laten Joni Sigerius en Aaron, de ex-vriend van Joni, aan het woord. Joni werkt intussen in de seksindustrie in Amerika en verdient bakken met geld, Aaron is schoolfotograaf en lijdt aan zware psychoses. Ze kijken terug op een cruciale periode in hun leven. Een moment ten tijde van de vuurwerkramp in Enschede. Terwijl een wijk in deze stad ontploft en in brand staat, escaleert het ook in het gezin Sigerius.
Bonita Avenue is genomineerd voor diverse prijzen. Onlangs won de schrijver de Academia Debuutprijs en daarnaast kreeg hij te horen dat hij de Tzum-prijs voor de mooiste zin had gewonnen. Tijdens het interview zal de prijs en het bijbehorende prijsbedrag overhandigd worden door de hoofdredacteur van de papieren Tzum: Roos Custers.

Derwent Christmas schreef de spannende roman Volmaakte verdwijning. Voor zijn debuut Twee tranen ontving hij de Schaduwprijs. Illusionist Will Freedom besluit afscheid te nemen van Paulette, de vrouw die al vijfentwintig jaar zijn assistente is. Hij stelt die mededeling aan haar echter telkens uit, tot het laatste optreden van het seizoen zich aandient. Dan gebeurt er iets wat Will nooit had kunnen voorzien: tijdens de show verdwijnt Paulette. Trudy Dijkshoorn verzorgt de rubriek 'Opgevist'. Zij stelt aan het publiek drie boeken uit de bibliotheek voor die zij meer dan de moeite waard vindt. Daarnaast zal ze, als coördinator, vertellen wie er tijdens het prozafestival Het Grote Gebeuren allemaal naar Groningen komen.

Zondag 16 oktober
14.00 - 16.00 uur
Toegang €5,- (met Stadjerspas €4,-)
Wolters Noordhoffzaal, Centrale Bibliotheek Groningen

Geen opmerkingen: