hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 20 december 2011

Zondagschrijvers met Floor, Pruis en Sherif

Nog even achterstallig onderhoud wegwerken van zondag. Een geslaagde middag in de bibliotheek met het programma Zondagschrijvers. Er is een steeds grotere groep vaste bezoekers. Vamba Sherif vertelde over zijn kleine overstapje naar Babel & Voss omdat zijn oud-uitgever Reinjan Mulder als een vader voor hem was geweest bij De Geus. Nu Mulder bij Babel & Voss zit was het zijn plicht als zoon om tenminste één boek bij hem uit brengen. De familieroman waar Sherif nu mee bezig is staat gepland bij De Geus.
Marc Floor, beleidsmedewerker cultuur bij de gemeente Groningen, is een veellezer die bovendien met smaak en enthousiasme kon vertellen over de boeken die hij had uitgekozen voor de rubriek Opgevist (waarbij opgemerkt moet worden dat dit niet de meest favoriete boeken allertijden waren van hem, maar de boeken die hem de afgelopen maanden het meest hadden geraakt). Vooral het derde boek verraste de bezoekers. - Caribou Island van David Vann - Leven en lot van Vasili Grossman - I am Ozzy (autobiografie van Ozzy Osbourne)
Marja Pruis vertelde over de thema's die in haar voor de AKO-literatuurprijs genomineerde boek Kus me, straf me voorkomen. Bij het praten over de rol van de vrouw in de literatuur en de kritiek voelde ze zich wat ongemakkelijk, waarschijnlijk omdat we dat thema nog steeds moeten bespreken. We spreken ook niet over de rol van de man in de literatuur en de kritiek. Een lichte vermoeidheid overvalt je als je je bedenkt dat het omgekeerde blijkbaar nog steeds nodig is. Volgend jaar verschijnt er een biografisch boek van Marja Pruis over Patricia de Martelaere: Als je weg bent.
(foto's: Giny Backers)

Geen opmerkingen: