hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 24 februari 2012

Bert Natter op Stukafest

Hoe staat het met de liefde? is de nieuwe roman van Bert Natter. Net als bij de vorige roman - Begeerte heeft ons aangeraakt - wilde Natter graag een zinnetje als titel. Maar hij had niet van tevoren kunnen weten dat journalisten en lezers bij zijn nieuwe boek de titel als vraag aan de auteur zouden stellen. Dat gebeurde ook op de door Flanor georganiseerde avond van Stukafest waar de laatste vraag van de avond door de eigenaar van het appartement waar voorgelezen werd gesteld werd. Hij zei er zelf al bij dat het misschien een beetje flauwe vraag was. Het is inderdaad een vraag die je niet kunt binnenhouden als je Natter een vraag zou moeten stellen.
Op Stukafest (Studenten Kamer Festival) treden bandjes, dansers, toneelspelers en schrijvers op in de besloten huiskamer van een student. Dat geeft een optreden meteen iets intiems. Bert Natter zat op een stoel (met daaronder een krokodil) met het publiek pal voor hem op banken en stoelen die van overal naar dit appartement in een kraakpand aan de Oosterhamrikkade waren gesleept. Met enige schroom las Natter een erotische scène voor aan de studenten, een scène die hij niet zo gauw aan een willekeurig bibliotheekpubliek zou voorlezen. Na afloop had iedereen opeens zin in oesters.
Voor mensen die het gemist hebben: op 23 maart is Natter opnieuw in Groningen, dan leest hij voor bij boekhandel Van der Velde.Geen opmerkingen: