hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 29 juni 2012

Op zoek naar de nieuwe Boven Jan (6): Moro

Eten bij Moro

Doeke is terug van vakantie, dus we kunnen onze zoektocht voortzetten. We kregen de tip om bij Moro te eten. Moro hoort bij de Ramblas van Groningen met een aantal restaurants die alemaal in de Spaanse hoek zitten. Ze zijn ook allemaal van dezelfde eigenaar (die ook Kaap Hoorn bezit).
Het was warm, dus we konden plaatsnemen op het terras. Ik had uitzicht op een prachtige gespierde jongen met ontbloot bovenlijf die zat te genieten van de zon en een beetje te goed wist dat hij een perfect lichaam had. Doeke had uitzicht op twintig dames die gezellig gingen eten. Het kan zijn dat ik een deel van de vakantieverhalen niet heb meegekregen.
Uitzicht

We kozen voor het menu. We dachten dat je moest kiezen uit de gerechten die op het aparte inlegvel stonden, maar het bleek dat je al die gerechten kreeg, maar dan in kleine porties. Volgens mij kunnen ze dat beter aangeven of vertellen, want nu kwamen we er pas achter bij het bestellen.
Dit aten we allemaal
Het voorgerecht was uitstekend.
Voorgerecht
De lome zomeravond werd daarna opgeschrikt door een enorme klap. Ik zag een groene auto over de weg stuiteren. De auto wilde waarschijnlijk een draai het Kattendiep op maken en de bus die van het Zuiderdiep het Kattendiep op kwam denderen had waarschijnlijk niet in de gaten dat de auto die draai maakte.

Het duurde even voordat de bestuurder en zijn vrouw uit de auto kwamen en ook de buschauffeur bleef lange tijd achter zijn stuur zitten. Wat altijd meevalt zijn de mensen die snel komen helpen. Na een poosje bleek dat er geen grote lichamelijke ongelukken waren gebeurd. De mensen op het terras van de Ierse pub waren wel blij dat enkele fietsstandaarden de auto hadden tegengehouden. Opmerkelijk was dat de bus (zonder passagiers) opeens het opschrift '39 Mallorca' had.
Gelukkig kwam toen het hoofdgerecht.
Hoofdgerecht
De ambulance kwam nog wel voorrijden en de man en vrouw werden gecontroleerd op nekklachten, maar het duurde niet lang voordat de ambulance weer vertrok. Intussen kletterde de fiets op de grond die het meisje hierboven nog zo zorgvuldig op de achterstandaard zette.
Bij het nagerecht had de politie de straat al voor een deel schoongeveegd. Het autobergingsbedrijf was voorgereden en de groene auto werd weggetakeld. De politiemannen reden verder.
Nagerecht

Doeke met sleepauto op de achtergrond
Doeke kwam er een beetje bekaaid af met zijn uitzicht, maar gelukkig liet een serveerster een aantal glazen vallen zodat hij ook even wat levendig uitzicht had.
Drie glazen
Bediening: Veel meisjes die hun werk plichtmatig uitvoeren. 
Locatie: We hebben alleen buiten gezeten en daar was veel te zien, maar we kunnen niet garanderen dat er elke avond een bus op een auto knalt.
Kosten / Baten: €82,50 voor drie gangen + drie witte wijn en drie rosé, met drie koffie. Dat is redelijk.
Boven Jan-gehalte: Bij Boven Jan gebeurden minder ongelukken. Het extraatje van Boven Jan was het personeel. Dit zijn restaurants zonder ziel, omdat de bediening inwisselbaar is.

Een 7.

Na afloop liepen we nog even langs de plek des onheils. De groene auto had een fietsstandaard geraakt (je ziet de groene lak erop zitten) en een fiets. Die eigenares zal nog vreemd opkijken als ze vanavond naar huis toe moet fietsen.

Vouwfiets

1 opmerking:

Igor zei

Hadden ze niet eens een briefje op die fiets achtergelaten?