Regenboogreeks

dinsdag 3 juli 2012

Generatie Crisis gepresenteerd

Het is een twintigtal studenten van het Honours-college van de universiteit van Groningen gelukt: een boek schrijven en uitgegeven krijgen. We waren vanmiddag getuige van de presentatie door enthousiaste jonge mensen die ieder vanuit hun eigen discipline keken naar de crisis. Verbazingwekkend actueel vond interviewer Bram Douwes, want welk economisch nieuws ook langskwam de afgelopen week (Obamacare, Barclays) het boek Generatie Crisis gaat er wel op in.
Professor Boudewijn de Bruin leidde de middag in. Hij had de studenten meegenomen naar New York, naar Wall Street en had niet kunnen vermoeden dat het de studenten zou lukken om een boek te maken van hun eigenzinnige onderzoeken. Hij was ontzettend trots op de groep, vertelde hij.
Boudewijn de Bruin
Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Commissaris van de Koningin Max van den Berg. ook hij sprak lovende woorden: 'Deze generatie geeft mij hoop.' Het tweede exemplaar bij de tweede presentatie vanmiddag werd uitgereikt aan de Dean prof. mr. dr. Jenneke Bosch-Boesjes. Hieronder een fotoreportage.Het boek Generatie Crisis is hier te bestellen (zonder portokosten). Meer foto's op de Facebook-pagina van Uitgeverij kleine Uil.

Geen opmerkingen: