hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 14 september 2012

Auke Hulst vervangt Bill Mensema op nazomerzinnenMultitalent Auke Hulst treedt zondagmiddag 16 september op tijdens Nazomerzinnen in De Nieuwe Kolk in Assen. Hij vervangt Bill Mensema, die wegens ziekte moest afzeggen. Van Auke Hulst verscheen eind augustus Kinderen van het Ruige Land, een gestileerd autobiografisch boek over zijn jeugd op het Groninger platteland.

Auke Hulst (Hoogezand 1975) studeerde audiovisuele kunst aan Academie Minerva in Groningen en Nederlands en Engels aan de Rijksuniversiteit in die stad - zonder deze studies te voltooien. Sinds 1998 is hij werkzaam als freelance journalist. Hij schrijft ondermeer voor NRC Handelsblad. In 2006 debuteerde hij met Jij en ik en alles daar tussenin. Samen met tekenaar Raoul Deleo publiceerde hij het literaire reisboek De eenzame snelweg (2007), dat genomineerd werd voor de Stripschappenning en voor Album van het Jaar 2008. Auke Hulst is voorman van de Nederlandse band De Meisjes.
Op het provinciaal literair festival Nazomerzinnen vertelt hij over zijn derde boek Kinderen van het Ruige Land. Het is een familiekroniek die de oorzaken en de gevolgen van een ontspoorde jeugd genadeloos blootlegt. Hulst zal voorlezen en liedjes spelen die verband houden met dit boek.

Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Zomerzinnen, in samenwerking met Biblionet Drenthe, Kunst & Cultuur,
Huus van de Taol, Centrum Beeldende Kunst, Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk.
Nazomerzinnen is mede mogelijk door financiële bijdragen van de Provincie Drenthe, de Gemeente Assen en het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. 

Het hele programma is hier te vinden.

Geen opmerkingen: