hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 26 oktober 2012

Bibliotheek Groningen is de meest duurzame van het land

Daphne de Bruijn (l) en Annelies Diekman (r)
Afgelopen woensdag, tijdens de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2012, in Utrecht, is de Bibliotheek Groningen winnaar geworden in de categorie Meest Duurzame Bibliotheek.

Uit het persbericht
Dit jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt als beloning voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij de beoordeling van de kandidaten heeft de jury zwaar laten wegen dat de winnaar, de Bibliotheek Groningen, regionaal en landelijk, fysiek én digitaal haar sporen heeft verdiend via een keur aan informatie over duurzaamheid. Het onderwerp is structureel ingebed in de organisatie en dat vertaalt zich in de kwaliteit van de producten, diensten en activiteiten. De jury prijst de samenwerking met ForumDuurzaam en andere lokale organisaties. Daarnaast heeft het thema ook bijgedragen aan de eigen profilering en is het aantal bezoekers en uitleningen gestegen. Wat de jury betreft steekt de Bibliotheek Groningen met kop en schouders uit boven de rest! 
Annelies Diekman, domeinspecialist duurzaamheid, en Daphne de Bruijn, projectcoördinator, waren in Utrecht aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. De Beste Bibliotheek van Nederland staat in Amsterdam volgens de jury en de beste bibliothecaris is Theo Peeters van Theek 5. Lees het totale bericht op de site van Bibliotheekblad.

Alle winnaars met juryvoorzitter Ronald Giphart

Geen opmerkingen: