hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 20 november 2012

Belcampo Genootschap wordt nieuw leven ingeblazen

PERSBERICHT


Het was 16 mei 1992 dat in de nieuwe Openbare Bibliotheek aan de Boteringestraat in Groningen het Belcampo Genootschap tot leven kwam. Zo'n veertig liefhebbers van het werk van Belcampo verwierven zich een lidmaatschap door een fraai gedrukt certificaat aan te schaffen en vergenoegden zich in een unieke status en komende activiteiten. 

De activiteiten bleven voornamelijk ondergronds. Wel verscheen Belcampo - geen gewone wandelaar van Jean-Paul Franssens in kleine oplage. Ook werd vol trots een driedelige dummy in fraaie cassette van het verzameld werk, uit te geven bij uitgeverij Querido, bewonderd. Wel aangekondigd, niet verschenen. Misschien wel typisch Belcampo.
Was de teleurstelling rond het niet verschijnen er de oorzaak van dat het Genootschap zich in stilte onderdompelde? 
Indachtig Belcampo's uitspraak Wie Belcampo niet leest, doet zichzelf tekort gaat het Genootschap zich weer manifesteren. In de eerste plaats worden de activiteiten gericht op de belangstellenden die zich ooit als lid inschreven middels bovengenoemd certificaat. Doordat de administratie totaal in het ongerede geraakte is nauwelijks een naam meer bekend.

Het Belcampo Genootschap laat middels dit persbericht weten dat er activiteiten worden ontplooid en doet zo ook een beroep op de media om voornoemde leden te vragen zich te melden. Ook nieuw geïnteresseerden kunnen zich aanmelden. Geen kosten, want geen subsidie.

Thomas de Boer
Elze4 ter Harkel

Einde PERSBERICHT

Geen opmerkingen: