Regenboogreeks

maandag 17 december 2012

Dichtwedstrijd bibliotheek GroningenPoëziewedstrijd 'Muziek' van de Bibliotheek Groningen

De Bibliotheek Groningen organiseert op de Gedichtendag en Poëziemarathon voor de twaalfde keer een poëziewedstrijd met dit keer als thema 'Muziek', eveneens het thema van de Gedichtendag. Laat je inspireren door het thema en schrijf er een mooi gedicht over en stuur dit naar ons toe. Er zijn twee categorieën: tot achttien jaar en vanaf achttien jaar. De inzender mag niet al een officiële bundel op zijn of haar naam hebben.
De jury van deze wedstrijd bestaat uit Trudy Dijkshoorn, Kasper Peters, Henk Scholte en Douwe van der Bijl. De Poëziemarathon vindt plaats op woensdag 30 en donderdag 31 januari 2013.
In deze Poëziemarathon werken boekhandels, cafés, literaire en andere organisaties samen om een gevarieerd poëzieprogramma van meer dan 24 uur te bieden.

Uitslag
De prijswinnaars worden opgenomen in een boekje Muziek dat uitgegeven wordt door de bibliotheek. Ook worden de winnaars van de beide categorieën gepubliceerd in de Groninger Gezinsbode. De uitslag van de wedstrijd wordt om 15.30 uur donderdag 31 januari tijdens de Poëziemarathon op een speciale, openbare bijeenkomst bekend gemaakt in de Wolters-Noordhoffzaal van de bibliotheek. Per deelnemer mag maximaal een gedicht van maximaal 24 regels (exclusief titel, inclusief witregels) ingestuurd worden. Naam en adresgegevens, plus leeftijd, graag apart vermelden, geen naam onder het gedicht.
Je inzending moet uiterlijk 11 januari binnen zijn en opgestuurd naar:

r.sinkgraven@mijneigenbibliotheek.nl

Of:
Poëziewedstrijd 'Muziek’
Bibliotheek Groningen
t.a.v. R. Sinkgraven
Oude Boteringestraat 18

Geen opmerkingen: