hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 21 april 2013

Bond tegen het centreren van poëzie (5) blij met terugtrekken koningslied

Je kunt afvragen of de liedkunst bij de poëzie hoort. Soms wel ('Willempie hoor je overal. / Willempie is een raar geval.'), soms niet ('Ik behoed je voor de storm / Ik hou je veilig zo lang als je leeft'). Er is al veel gezegd over het koningslied (zie hier en hier), maar op dit weblog kunnen we de ware reden onthullen waarom John Ewbank gisteren het Koningslied terugtrok. De Bond tegen het centreren van poëzie schreef hem gisteravond namelijk onderstaande mail.

Geachte heer Ewbank, 
Graag willen we uw aandacht vestigen op het volgende. Gecentreerde poëzie is bijna altijd amateuristische poëzie (99%).  Als uitgevers het zoveelste gecentreerde poëziemanuscript binnen krijgen, dan lezen zij die gedichten niet eens, maar dan wordt fluks de papierkliko weer gevuld.
Nu viel het ons op dat uw koningslied in de karaokeversie (zie bijgaande bewijsstukken) gecentreerd is. Is dat makkelijker zingbaar of geeft u op uw eigen ironische wijze te kennen dat de tekst amateuristisch is?
Graag zouden we een linkslijnende tekst willen zien (mede met het oog op de opvoeding van de Nederlandse jeugd). 
Hoogachtend,
Bond tegen het centreren van poëzie
Bewijsstukken:

Binnen een uur meldde John Ewbank dat hij zijn koningslied terugtrok. We zijn hem zeer dankbaar dat hij naar ons heeft geluisterd.

Geen opmerkingen: