hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 6 juni 2013

Op zoek naar de nieuwe Boven Jan (slot)

Terwijl de oude Boven Jan een gapend gat aan de Grote Markt is, is er een klein wonder geschied: Boven Jan is terug. Op de plek waar restaurant Bij Jansen zat, zit sinds afgelopen zaterdag Boven Jan. Gerry heeft van de oude locatie alvast een paar stoelen meegenomen naar de nieuwe locatie om de ongedwongen sfeer van Boven Jan terug te krijgen en dat is helemaal gelukt.

 

We waren er al om half zes, de keuken was net open, maar buiten zat al een gezelschap. Toen we twee uur later vertrokken zat het hele restaurant vol. Buiten was het inmiddels kouder geworden, wat Doeke al voorzien had. We zaten dus aan de oude stamtafel op de plekken waar we voorheen ook op donderdag zaten. Er kwamen meer mensen binnen die Gerry en Jan gemist hadden.

Tot ons geluk stond ons favoriete gerecht ook weer op de kaart: de gezonde Las Vegas-burger van het RSI-rund.

Gerry vertelde dat ze bezig was met allerlei andere gerechten, dus die gaan we binnenkort ook uitproberen.

We werden bovendien getrakteerd op een kaasplankje met allerlei verrukkelijke kazen.


Eten uitstekend, wijn uitstekend, bediening uitstekend. We zijn kortom weer thuis. De serie is af. Misschien gaan we door onder een andere reeksnaam, maar we hoeven voorlopig niet meer op zoek.

Boven Jan is voorlopig geopend van dinsdag tot en met zondag. In het Hoogstraatje. Zoals je boven kunt zien is er een groot buitenterras.

10

Geen opmerkingen: