hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 30 augustus 2013

Liefde is voor feestdagen gepresenteerd


Maar liefst zeven afdelingen kent de nieuwe bundel van Rense Sinkgraven. En nog meer mensen traden gisteren op bij de presentatie van Liefde is voor feestdagen van Rense Sinkgraven. Sinkgraven had zijn collega's op het hart gedrukt om niet meer dan twee gedichten voor te lezen. Alleen Jean Pierre Rawie mocht er drie voorlezen 'omdat hij Jean Pierre Rawie is'. In de zaal zat Johan Hooge klaar voor het optreden van Neeltje Maria Min, maar die had afgezegd. De tas vol handtekeningloze bundels van Min werd dus weer mee naar huis genomen. Er bleven echter genoeg dichters over: André Degen, Joost Oomen, Rodaan Al Galidi en Jan-Willem Dijk waren er ook nog. De poëzievoordrachten werden continu begeleid door een schreeuwend kind, dat van Igor Wijnker leek te zijn. Ik zou willen pleiten voor een algeheel verbod op kinderen onder de tien jaar bij poëzievoordrachten. Of ouders die de corrigerende tik nog in de vingers hebben.

In het overvolle café De Bres was toet literair Groningen afgekomen op de presentatie van de derde bundel van bibliotheekmedewerker Rense Sinkgraven. Er was kaas, er was worst, er waren bitterballen. Frank Boeijen zat op het terras en de helft van poëtisch Dordrecht was er ook: Kees Klok, de redacteur van uitgeverij Liverse die het eerste exemplaar overhandigde aan Sinkgraven. Die gaf het eerste exemplaar door aan zijn vader en vroeg vervolgens het exemplaar terug om er uit voor te kunnen lezen.

Daarna vluchtte iedereen naar buiten voor frisse lucht. Na een kwartier liep ik weer naar binnen om de bundel te kopen, maar er stond zo'n lange rij voor de signerende dichter, dat ik de bundel handtekeningloos mee heb genomen.


1 opmerking:

Igor zei

Een soort schuldbekentenis: http://deblogger.igorwijnker.nl/#post246