hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 13 maart 2015

Opa Onder de Gelder

Het was de tijd voor de iPad, voor het mobieltje, voor tv die de hele dag programma's uitzond (alleen op woensdag- en zaterdagmiddag was er een programma voor kinderen) en voordat ouders was aangeleerd dat ze zich de hele dag met hun kind moesten bemoeien. Af en toe gingen de kinderen naar opa en oma. Hier zie je mijn opa staan met de drie Peppelenbossen Onder de Gelder. De Gelder was het landgoed achter het hek, de weg die ervoor langs liep heet Onder de Gelder. Op mooie zomeravonden zie in de wei reeën bij de bosrand staan.

Het hoogtepunt van een bezoek aan Onder de Gelder was het voeren van de vissen. Een enorm dikke dikke kluwen karpers verdrong zich onder de brug een veelkoppig, slurpend monster met vele opengesperde bekken die naar de broodkruimels hapten die wij van de brug mochten gooien.Er was altijd brood te weinig om alle vissen te voeden. De dikste vissen wonnen altijd. Je kunt daar een metafoor in zien.

Op deze foto lijkt mijn opa (13 maart was zijn verjaardag) de zak met brood vast te houden. Blijkbaar vond hij het ook nog leuk om de vissen te voeren.

Geen opmerkingen: