hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 25 juli 2017

Gratis boek De valkunstenaar in ruil voor een recensie

Ik wil gelezen worden

Afgelopen november werd De valkunstenaar (Uitgeverij kleine Uil) gepresenteerd, mijn tweede roman. Volgens mij is het een goed boek en Joep van Ruiten (Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant), Guus Bauer (op Literatuurplein en Tzum) vonden dat ook. Nu zou je kunnen aanvoeren dat ik deze twee recensenten ken en dat klopt helemaal. Daarom was ik ook blij met de bespreking van Biblion.

In de landelijke kranten en tijdschriften verscheen geen enkele recensie. De Volkskrant niks, NRC Handelsblad niks, Vrij Nederland niks, De Groene Amsterdammer niks, Hebban niks et cetera (om over radio en tv maar te zwijgen). Alleen Trouw had een signalement.

Ik herken dit van mijn vorige roman Victorie (De Arbeiderspers, nu herdrukt bij Uitgeverij kleine Uil), die scoorde twee signalementen, in Trouw en de Volkskrant.

Gelukkig zijn er enkele honderden lezers die De valkunstenaar wel mooi vinden en ik krijg gelukkig fijne reacties, maar ik denk dat het boek voor een groter publiek bestemd is. Ik wil niet alleen publicaties op mijn naam hebben staan en weer een ruggetje toevoegen aan mijn boekenkast, ik wil ook gelezen worden.

Daarom het volgende. Ik geef 15 maal De valkunstenaar weg, maar ik wil er wel wat voor terug: een recensie (goed of slecht) van minimaal 100 woorden die ik op deze site plaats. Stuur een mailtje naar mij (c.peppelenbos [at] home.nl) en ik kies uit de mailtjes 15 lezers die het boek toegestuurd krijgen. Ik controleer alleen je profielen op de sociale media om te zien of je een echte lezer bent en niet alleen uit bent op een gratis boek.

Deze actie loopt tot en met donderdag. De reacties waren overstelpend. Ik heb nu al meer dan genoeg mensen.

Geen opmerkingen: