hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 16 november 2020

Onder de vulkaan op 22 november met Manon Uphoff, Corina Koolen en Merlijn Twaalfhoven


Strijdbaarheid bij Onder de Vulkaan

Coronaproof en toch aanstekelijk.
Twee keer Onder de vulkaan op zondagmiddag 22 november: de eerste ronde van de culturele en literaire talkshow begint om 15.00, de tweede om 17.00 uur.
'Strijdbaar’ is het thema van aflevering #2, seizoen 3.
Haar bejubelde roman Vallen is als vliegen was ‘de ultieme uitbarsting van de vulkaan’, schrijft Manon Uphoff in het voorwoord van Begeerte, de heruitgave van de bundel waar zij 25 jaar geleden mee debuteerde. In dit jubileumjaar ontving Uphoff de Charlotte Köhler Prijs en deze middag krijgt ze de Tzum-prijs voor de mooiste zin uitgereikt.
Corina Koolen promoveerde op genderongelijkheid in de Nederlandse letteren. Haar boek Dit is geen vrouwenboek legt de mechanismen achter jury’s, recensies en macht in de literatuur bloot. Tijd om de boel te veranderen. ‘Koolen doet er goede suggesties voor. 'If you’re not part of the solution, you’re part of the problem, baby',’ schreef Maaike Meijer in Trouw.
Componist Merlijn Twaalfhoven brengt zijn muziek op ongewone plekken, in onder meer conflictgebieden, vluchtelingenkampen en in de natuur. Hij wil méér dan schoonheid en troost bieden: hij wil iets veranderen. Over 'waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden' schreef hij het boek Het is aan ons.
Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar.
Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
Wanneer: zondagmiddag 22 november, 15.00 uur en 17.00 uur
Prijs: € 10,00 (CJP/Student € 7,50) bezoekers kunnen alleen online reserveren (zowel solo, als duotickets).
Presentatie: Roos Custers en Coen Peppelenbos
Productie: Pauline Durlacher/Stichting Square Web

Geen opmerkingen: