hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 24 april 2021

Onder de vulkaan op 25 april met Helena Hoogenkamp, Rudi Wester en Zoro Feigl


Roos Custers en Coen Peppelenbos ontvangen in hun zondagse talkshow, live via Zoom een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar.

Panta Rhei is het thema van aflevering #7 van seizoen 3.

‘Dit is het begin van echt schrijverschap,’ schreef de Volkskrant over het debuut Het aanbidden van Louis Claus van Helena Hoogenkamp. Een verhaal over rouw en liefde waarin de hoofdpersoon Carla een bestaan als kunstenaar opbouwt. ‘Over het diepmenselijke verlangen naar je waarlijk gekend en gezien weten.’

Van de literator Jef Last is geen boek meer in de handel, terwijl het toch een van de kleurrijkste figuren uit de Nederlandse letteren is. Strijder in de Spaanse Burgeroorlog, verzetsman tijdens de Tweede Wereldoorlog, medeoprichter van de voorloper van het COC. Rudi Wester schreef de intrigerende biografie Bestaat er een raarder leven dan het mijne?

Alles beweegt bij beeldend kunstenaar Zoro Feigl. Zijn objecten en installaties dansen, kronkelen en lijken een geheel eigen levensdrang te uiten in hun bewegingen. Feigl vervaardigt zijn wereldwijd tentoongestelde kinetische kunst bij voorkeur van bouwmaterialen, staal en plastic. Zowel de mechanische constructie als de beweging zelf beschouwt hij als kunst.

Waar: per Zoom met een link via kantoor@onderdevulkaan.nl.

Wanneer: zondagmiddag 25 april live om 15.00 uur en later terug te zien via www.onderdevulkaan.nl.

Prijs: een vrijwillige bijdrage via een Tikkie of een overboeking naar Stichting Square Web IBAN NL64 TRIO 0338 5697 23, o.v.v. ‘Onder de Vulkaan’.

Geen opmerkingen: