hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 4 december 2021

Onder de vulkaan (via Zoom) met Gustaaf Peek, Barbara Stok en Arjen Dijkstra

 


Gedroomde paradijzen is het thema van aflevering #2, seizoen 4.

In A.D. van Gustaaf Peek varen we mee naar Indië. Op reis naar fortuin en geluk ontdekken we de rauwe werkelijkheid van het leven op zee. ‘Uniek proza’ noemde NRC Handelsblad deze roman, die afrekent met de romantische scheepsverhalen over de 16e en 17e eeuw. Met fictie kun je ons beeld van de historie veranderen – kom je dan dichter bij de waarheid?

Wie naar de voormalige universiteitsstad Franeker reist, vindt in het Planetarium van Eise Eisinga ook nu nog de accurate stand van de hemellichamen. Wie was deze man die in de achttiende eeuw in zijn eigen huis aan een titanenwerk begon? Arjen Dijkstra, directeur van het Groninger Universiteitsmuseum schreef over deze bijzondere Fries de biografie De Hemelbouwer.

Barbara Stok maakt strips. Beter gezegd: Barbara Stok is één van de belangrijkste stripmakers van Nederland. Ze vergaarde wereldroem met haar boek Vincent, over Vincent van Gogh. De afgelopen vijf jaar werkte ze aan een beeldroman over Hipparchia, een van de eerste vrouwen die filosoof werd. De filosoof, de hond, en de bruiloft verscheen op 30 november.

Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen RoosCusters en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar.

Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen.
Wanneer: zondagmiddag 5 december, 15.00 uur.

Prijs: € 10,00 (CJP/Student € 7,50) Tickets alleen online verkrijgbaar via www.grandtheatregroningen.nl.

Onder de Vulkaan wordt gemaakt door Roos Custers, Coen Peppelenbos en Pauline Durlacher en is een productie van Stichting Square Web.

Deze aflevering van Onder de vulkaan wordt opgenomen en is op pakjesavond te zien via onderdevulkaan.nl en via Tzum.
Geen opmerkingen: