hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 20 mei 2023

Onder de vulkaan met Frits van Oostrom, Marjoleine de Vos en Klaas Nanninga op 21 mei


 

Beestenboel is het thema van aflevering 6 van seizoen 5 van Onder de vulkaan.

Marjoleine de Vos is schrijver, dichter en columnist bij de NRC. In haar laatste (prachtig vormgegeven) boek Een dolgelukkig Montessorivarken snijdt ze een van haar favoriete thema’s aan: lekker eten. Over wijn en het geluk van lunchen, de vork en andere belangrijke uitvindingen en wat een citroen betekent voor je levensgeluk. Kortom, een boek om van te watertanden.

Op 12 mei ging de Utrechtse hoogleraar historische letterkunde Frits van Oostrom met emeritaat. En dat deed hij groots: die dag verscheen ook De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk. Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber onderzoekt hij wat het verhaal over Reynaert nu zo uniek maakt. Zo uniek dat Van Oostrom zich al een leven lang met die vos bezighoudt.

De meeste kinderen verzamelen schelpen en andere natuurvondsten. De meeste kinderen houden er op enig moment ook weer mee op. Zo niet Klaas Nanninga. Hij ging biologie studeren en verzamelde decennialang vlinders, vogels en andere beesten; nu is zijn huis aan de Groningse Korreweg een volwaardig natuurmuseum.

zondagmiddag 21 mei 15.00 uur

Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen

€ 10,00 (CJP/student €7,50)


Onder de vulkaan, naar een idee van Pauline Durluacher, wordt gepresenteerd door Roos Custers en Coen Peppelenbos.

Geen opmerkingen: