hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 25 november 2023

Een middag rondom Louis Couperus (op 2 december)

Een middag rond Louis Couperus

Drie lezingen en een interview. Louis Couperus (1863-1923) staat 100 jaar na zijn overlijden nog volop in de belangstelling. Zijn boeken worden nog steeds gelezen en meer dan ooit gewaardeerd om het inzicht dat ze geven in de menselijke psychologie. Ook op zijn persoonlijkheid blijft intrigeren. 


Deze middag rond Couperus in het Forum bestaat uit drie lezingen en een interview. De lezing van Mary Kemperink, professor aan de Universiteit van Groningen, heet Beeldschoon. Mannen en mannelijkheid bij Louis Couperus. Looi van Kessel, universitair docent genderstudies in Leiden, gaat in zijn lezing in op de vraag of Couperus mogelijk non-binair was en hoe dit in zijn werk terug komt. Doeke Sijens, Couperusliefhebber, bespreekt in zijn lezing het grillige verloop van de literaire carrière van Couperus. 

Tijdens de middag is ook ruimte voor de hertalingen van de romans van Couperus, die de laatste jaren verschijnen. Coen Peppelenbos gaat met twee Albert Kroezemann (hertaler van Langs lijnen van geleidelijkheid en De stille kracht) en Margriet van der Meer in gesprek over hun aanpak. 

 Zaterdag 2 december 13:30 tot 17:00 Rabo Studio € 15,00, kaartjes kun je hier kopen.

Geen opmerkingen: