hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 22 november 2007

Coen Peppelenbos aan de muur

Persbericht van Design Magazijn
Functionele kunst in Harmoniegebouw Rijksuniversiteit Groningen

Vrijwel ieder half jaar moest de muur opnieuw worden gewit. De grote drukte bij de ingang van de Letterenbibliotheek in het Harmoniecomplex van de Rijksuniversiteit Groningen zorgde voor opstoppingen van bezoekers. Regelmatig werd er hierbij uitgebreid tegen de muur geleund of werden er tassen tegenaan gezet. Ook de transportkarren die bij rijden de hoek van de muur vaker wel dan niet raakten deden de muur geen goed. Sinds korte tijd heeft de muur echter een make-over ondergaan. Onder leiding van Design Magazijn heeft de vormgever Hugomatic de muur voorzien van een toegepast kunstwerk. Het is een interpretatie van het gedicht ‘Studielandschap’ van Coen Peppelenbos. In zwart, wit en een frisse kleur blauw heeft hij [bedoeld wordt Hugomatic, CP] woorden en figuren op de muur geschilderd. Om het leunen tegen de muur van bezoekers te voorkomen, heeft hij 3D elementen in het geheel verwerkt, zoals boeken, een grote pacman en lichtbakken. De hoek is voorzien van een stevige beschermingsstrip. Frederiek Bennema van Design Magazijn zegt over het resultaat: De muur is een echte eyecatcher geworden, waarbij de oorspronkelijke opdracht (het beschermen van de muur) niet wordt vergeten. Functionaliteit en inhoud gaan in dit toegepaste kunstwerk zeer geslaagd samen. Volgens Rein van den Bos, facilitair manager faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen (de opdrachtgever), is een neveneffect van de opgeknapte muur dat bezoekers van de Letterenbibliotheek de ruimte ervaren als prettig en dat de doorgaande route in het gebouw tussen de Rechten- en Letterenbibliotheken er zeer verzorgd uitziet.

Vrijdag 23 november om 17.00 uur vind[t]de officiële opening van de muur plaats in de Rijksuniversiteit Groningen, in het Harmoniegebouw, bij de ingang van de Letterenbibliotheek (gebouw 1313 1e verdieping).

Onder het genot van een toepasselijk drankje zal de Rijksuniversiteit Groningen het werk ‘in ontvangst nemen’ en het gedicht onthullen.

Aanwezig zijn ook Coen Peppelenbos, Hugomatic en Design Magazijn.
Einde persbericht

3 opmerkingen:

Karel Knarren zei

gefeliciteerd met deze eer.

Anoniem zei

Dat is een felicitatie waard, Coen!

coen zei

Dank. Mijn volgende doel is een hele straat.