hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 13 december 2007

Kerstpakket

Mijn collega's voelen altijd lichte gêne als ze een kerstpakket ophalen. Alsof ze direct tot een feodaal stelsel toetreden waarin de baas cadeautjes en fooien uitdeelt bij hoogtijdagen. Ik ben, denk ik, één van de weinigen die nog oprecht verheugd is, een tikkeltje naïef misschien, met een kerstpakket. Mits, en dat is een groot mits, mits de inhoud eetbaar is. Vorig jaar kregen we zo'n rijdend koffertje. Leuk, duur ook, maar toen ik het koffertje openritste moest ik een licht gevoel van teleurstelling verbijten: geen chocolade, geen enge gedroogde vruchtjes, geen fles wijn, geen vacuüm verpakte nootjes of een spuitbus met slagroom, nee het omhulsel was het hele pakket.

Dit jaar is het gelukkig anders. Naast een wokpan zit er in het pakket ook nog allerlei spul dat in de wokpan gaat. En het komt goed uit dat er weer een wokpan is in huize Peppelenbos, want de vorige loodzware, gietijzeren wokpan (tilde je dat ding op het fornuis dan kon je twee uur fitness overslaan) heb ik net twee weken geleden in de afvalcontainer gedumpt. Maakte nog een behoorlijk klap overigens, want het ding was net geleegd.
Een lichte gêne overvalt mij pas als ik met zo'n kerstpakket in het openbaar word gesignaleerd. Dat je het pakket in het bagagenet van de trein tilt en de hele coupé ziet denken: zo, zo, die heeft een kerspakket, of, gelukkig hebben wij een goter pakket, of, waarom hebben wij niet zo'n groot pakket? En dat je daarna nog schichtiger langs de daklozenkrantverkoper moet lopen. Allemaal valse schaamte waarvoor ik nog een keer in therapie moet. Maar niet nu. Nu ga ik wokken.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus geen chocolade?
De weeklezer

Anoniem zei

Leuk, lekker, en hoera: Mikado !!!
Dat speelden we vroeger altijd zo gezellig en eerlijk...
tot zaterdag !
Annet

coen zei

@ weeklezer: nee, behalve een zakje minimarsjes, maar die heb ik meteen weggegeven uit angst dat ik alles meteen zou opeten.
@ Annet: hebben?

Anoniem zei

Ik krijg nóóit een kerstpakket, al zit ik elk jaar braaf op te wachten. Hoe komt het dat jij ze wél krijgt? Moet je daar iets speciaals voor doen?

coen zei

Een vaste baan nemen! In mijn geval aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.
Misschien moet de VvL eens wat doen aan het onrecht voor onafhankelijke schrijvers.

Anoniem zei

Jammer en gek he, mikadostokjes ipv lekkere chocostaafjes... foutje of 'goed bedacht': mikado+wokken...?? Zit daar wellicht een serieuze kerstpakketten-denktank achter?
('t kan trouwens ook zonder váste baan, als je maar ff een poosje op NHL rondhuppelt...).
wilma.