hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 30 januari 2008

Roos Custers wil een stoel

Roos Custers, de 'baas' van Dichters in de Prinsentuin had wat aan haar voet. Het is een beetje onduidelijk wat precies, maar de oplossing was als volgt: zaag de voet in tweeën, hak hier en daar wat weg en plak daarna de twee helften weer aan elkaar. En zo krijg je weer een voet die het doet.

Schijnt nogal pijnlijk te zijn.
Roos zit nu al een poosje gevangen in haar huis op driehoog. Haar man draagt haar wel eens naar beneden en maakt dan een gezellig rondje met Roos in de rolstoel. Maar zo'n man is niet de hele dag thuis en dan zit Roos over de gracht heen te mijmeren, terwijl de poes de rolstoel als kattenbak gebruikt.

Om Roos wat op te fleuren zouden wij mee kunnen doen aan een actie voor Dichters in de Prinsentuin. Zie de volgende brief van Roos.
Beste vrienden, bekenden, dichters en denkers,

zoals jullie weten ben ik jaarlijks in de weer met festival Dichters in de Prinsentuin. Helaas beschikt onze organisatie nog steeds niet over bakken geld en dientengevolge zijn we genoodzaakt altijd beroep te doen op steun van fondsen.

Zo is daar ook het Rabobank Stimuleringsfonds; jaarlijks steunen zij verschillende organisaties met een kleine gift. De Rabobank heeft er echter een wedstrijd van gemaakt, mensen uit de stad Groningen en omgeving kunnen stemmen op de organisatie van hun voorkeur, de meeste stemmen gelden.

Dichters in de Prinsentuin heeft ook een aanvraag ingediend, en wel voor een dichtersstoel. Een soort van troon, te ontwerpen door Tjeerd Veenhoven, voor dichters die tijdens het festival in de tuin optreden.

Mijn vraag aan jullie allen is dus om op het plan van de Prinsentuin te stemmen. Dat kan via www.rabobanksf.nl Onder het kopje Cultuur, Stichting Dichters in de Prinsentuin [nr. 23]aanklikken.

Ik hoop dat jullie allemaal gaan stemmen, heel veel dank bij voorbaat en tot ziens in de Prinsentuin!

Roos Custers


En zo'n kunststoel zit ongetwijfeld beter dan een rolstoel.

Geen opmerkingen: