hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 9 februari 2008

Boekenbal


Voor wie het programma wil zien, klik hier.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind 'De leescoupé' vreselijke televisie. Ik weet het, het gaat om de verhalen van lezers. Het moet 'makkelijke' televisie zijn, een slaapmutsje voor het naar bed gaan, en dus geen 'moeilijk' gedoe over de inhoud van boeken en het leven van schrijvers. Nee, de lezers mogen in plaats daarvan een boek kiezen dat hun het meest aanspreekt. Dit doen ze aan de hand van de omslag en de flaptekst. ‘De leescoupé’ heeft het door: je beoordeelt een boek niet op de inhoud, maar op de omslag en de flaptekst! Je leert door deze keuzemogelijkheid vooral de gemiddelde lezer goed kennen: ‘wat een leuke, hippe voorkant’, ‘dit lijkt me saai’, ‘het boek is lekker dun’, ‘ik ben dol op waargebeurde verhalen’.

Dat ze schrijvers in hun trein uitnodigen is natuurlijk 'leuk' en 'grappig', maar wie zit er nu te wachten op het favoriete jeugdboek van A.F.Th. (van der Heijden)? Kom op zeg, wat zijn dit voor schookrantfeitjes! Ja, ja, ik weet het: het is een programma óver lezers. Vooral geen moeilijk gedoe over de inhoud van boeken en het leven van schrijvers.

Vanavond gaat een lezer 'De vliegeraar' bespreken. Ik ben erg benieuwd. Vindt hij het, net als één miljoen andere lezers, ook zo’n prachtig, hartverscheurend boek?

Op de site van het programma wordt Lulu Wang alvast aangekondigd. De redactie van het boekenprogramma blijkt, net als de deelnemende lezers, erg literair te zijn onderlegd. Let op de mooie beeldspraak:

''Lulu is gek op klassiekers en heeft niet zoveel op met recente boeken. De feit dat ‘de tijd’ over de klassiekers heen is gegaan heeft voor haar iets magisch. Net als met een oude kruk die 300 jaar geleden niets waard was en nu duizenden euro’s opbrengt.''

coen zei

Heb het nog niet gezien, dus ik kan er nog geen oordeel over geven, maar waarom zetten ze zo'n belezen man als Hans Goedkoop op de middag als een mislukte Hanneke Groenteman en Karin de Groot (wie? wie?) 's avonds in een literatuurprogramma?