hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 2 maart 2008

Presentatie Ajaa van Tjitse Hofman

En opnieuw trok literair Groningen en omgeving er massaal op uit om een presentatie bij te wonen: vanmiddag werd de derde bundel van Tjitse Hofman Ajaa gepresenteerd. We zagen Jan Glas, Kasper Peters, Emiel Matulewicz, Diana Ozon, Roos Custers, Marga Kool, Jan Veenstra, Max Niematz, Anneke Claus, Bart FM Droog, Willem Jan van Wijk, Ellen Deckwitz, Sieger MG, Louis Stiller, Jurre van den Berg, Rense Sinkgraven en vele anderen.

Helaas kan mijn camera in donkere ruimte nauwelijks scherpstellen, dus ik heb een lading bewogen foto's. Hofman presenteerde niet alleen zijn bundel, hij lanceerde hem ook, als een soort bruidsboeket na de huwelijksvoltrekking, al waarschuwde hij het publiek dat er gewonden konden vallen. Gelukkig schoot het lanceringsapparaat de bundel Ajaa recht het plafond in. Het optreden van Tjitse Hofman was zoals gewoonlijk weer voortreffelijk met het multimuziektalent Jan Klug aan zijn zijde.

Ben in de signeerpauze maar snel naar huis gegaan, want ons stond nog een optreden van André Manuel te wachten. Ik heb ooit een voorstelling van hem bijgewoond waar hij in het publiek spuugde. Ik heb mezelf beloofd: nooit meer Manuel.

Inmiddels zijn er al twee recensies verschenen: van Joep van Ruiten in het Dagblad van het Noorden en van Karel Wasch op Literair Nederland.

Geen opmerkingen: