hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 16 mei 2008

Presentatie Arcadia der poëten

Meer mensen dan zich hadden opgegeven waren gisteren aanwezig bij de presentatie van Arcadia der poëten, het standaardwerk van Herman Sandman over het naoorlogse literaire Groningse leven. Toet literair Groningen was aanwezig op Bart FM Droog en Anton Brand en Rutger Kopland na.


Er was een klein literair programma waarbij jonge dichters (Karel ten Haaf leefde op toen hij dat hoorde) dode Groningse dichters 'deden'. Rense Sinkgraven deed Ido Keekstra, Anneke Claus Jean-Paul Franssens, Ellen Deckwitz had een prachtige voordracht over C.O. Jellema waarbij ze opbiechtte ooit iets uit zijn tuin te hebben gejat, Karel ten Haaf deed A. Marja en Sieger MG Bert Schierbeek.





Helaas zat Tjitse Hofman nog in de trein, want die zou J.J.A. Goeverneur doen en had in zijn hoofd dat hij met de hele zaal 'In een groen groen groen groen knolle- knolleland' zou gaan zingen.

Na de dichters kon een trotse uitgever Anton Scheepstra het eerste exemplaar uitreiken aan Kees van der Hoef. Achterin de zaal stonden Herman Sandman (al enigszins bedrukt omdat hij dadelijk moest speechen) en zijn andere uitgever Peter ten Hoor (die kon melden dat gisteren de order voor de vijfde druk van de Inburgeringscursus Groningen de deur was uitgegaan) naast elkaar te luisteren (terwijl in de verte Jan Glas een daguerreotypie maakt).

En als laatste voerde Herman Sandman zelf het woord. Licht ironisch en volgens mij ook wel opgelucht dat het boek er nu eindelijk ligt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die speech kan hem toch niet veel moeite hebben gekost, want dat was precies de inleiding op het boek. ;-)

Anoniem zei

Wat is toch een daguerreotypie? Een Spaans gerecht? Cocktail? Een militant strijder? Heb ik Jan allemaal niet zien doen.
Marjan