Regenboogreeks

zaterdag 5 juli 2008

Martin Ros: de hoogtepunten van 5 juli


'Larygolitische.' Alweer een nieuw woord geleerd bij Martin Ros. Een korte uitzending deze keer op Radio Selexyz en Ros hoefde gelukkig niets nieuws te lezen, want Kafka was het enige onderwerp.

Franz Kafka
- Een schrijver die onherroepelijk de bekendste en beroemdste is van dit moment in de hele wereld. Dat mag ik rustig zeggen.
- Het slot van zijn leven heeft zich afgespeeld in... larygolitische, ik gebruik nu het moeilijke woord even, klinieken. Dus klinieken die gericht waren op het mensen herstellen met TB samenhangende ziekten in het strottenhoofd. Dat had Kafka. Selexyzpresentator: Larygolitische? ziektes. [Het gaat waarschijnlijk over laryngitisch.]
- Alle mensen die met Kafka omgingen treft een vreselijk lot. Het is heel gek. Als je ziet dat zijn hele familie, al die zusters, zijn allemaal vergast. Door die vuile bandieten. Die vergaten niemand ook niet de zusters en de broers van Kafka. Dat schorem ging maar door. En hij is natuurlijk net gered hè, door in 1924 te sterven.
- Kafka is een industrie geworden. Er zijn aparte mensen die lopen met schoenen van Kafka. Ik heb een Kafkaschoen. Ik wil dus een ding ook hier... Selexyzpresentator: Hoe ziet die schoen eruit? Dat is een lange, puntige schoen. Selexyzpresentator: Daar zie je heel veel mensen mee rondlopen tegenwoordig. Daar kan je iemand meteen aan punten, als je een een hekel aan hem hebt.

Geen opmerkingen: