donderdag 3 juli 2008

Victorie: in Boek

Eindelijk een recensie die langer is dan drie zinnen. In het glossy tijdschrift Boek krijgt Victorie 4 sterren (Aanrader). Recensente Lotte de Wit schrijft:
Peppelenbos' schrijfstijl is sober, helder en zonder opsmuk. Zijn boek is daardoor uitermate prettig leesbaar.

en
Peppelenbos is erin geslaagd een roman neer te zetten die je met een onrustig gevoel achterlaat. Hij doet dat op zo'n nuchtere en alledaagse toon, dat de realiteit ervan des te indringender wordt. Lees en huiver!


In het blad zit ook een bon die je kunt uitknippen en waardoor je €2,95 korting krijgt in de boekhandel bij aanschaf van Victorie.

5 opmerkingen:

Bart zei

Ik wilde net een reactie achterlaten bij de korte recensie van 'de Volkskrant'. Ik las namelijk vanavond ook de recensie in 'Boek'. Dat is mooi meegenomen! - ook al vind ik de recensies in dat glossy boekentijdschrift zéér onder de maat en delen ze op vreemde wijze sterren uit...

Anoniem zei

Houd moed. De NRC is altijd heel erg laat met recensies (vaak heb ik het boek dan al lang gelezen). Wel jammer als het - door wat voor omstandigheid dan ook - tussen wal en schip valt. Ik heb vooral enorm genoten van het deel 'Sarah': de energie die daaruit spreekt, het ritme, het venijn, helemaal goed.
Je stijl vond ik ook een heel plezierige verrassing: helder, precies, maar zonder die vervelende neiging tot 'mooischrijverij' of 'interessant doen'. En wel met fijne humor (altijd belangrijk!)
Lili

coen zei

@ Bart: ik vond het deze keer heel erg goed, die sterrenuitdelerij.
@ Lili: Dank je wel. Zegt het voort, zegt het voort.

Anoniem zei

Ik doe mijn best. Misschien moet je het aanpakken zoals Tommy Wieringa het (naar verluid) heeft gedaan: al je vrienden en kennissen op pad sturen om in iedere boekwinkel naar je boek te vragen. Gevolg: er worden meer exemplaren ingekocht en er ontstaat een zichzelf versterkende hype. Of het waar is weet ik niet, maar anders zou het een aardige stunt zijn.
Lili

coen zei

Viel in het echt wel mee. Doordat Boekblad (het blad voor alle boekhandelaren) ging schrijven over dat voornemen, trok de inkoop fors aan. Dat was ongeveer tegelijkertijd met de eerste laaiend enthousiaste recensies.