hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 30 september 2008

Victorie: op Club Propaganda

De tweede slechte recensie is ook binnen. Op Club Propaganda kan Thomas van Aalten eindelijk zijn jarenlang opgebouwde rancune kwijt. Ik heb ooit eens een slechte recensie geschreven over zijn boek Sneeuwbeeld (zie hier).
Thomas van Aalten is een schrijver die zijn lezer nog aanspreekt met 'lieve lezer' en hij strijdt met open vizier, want hij geeft meteen het doel van zijn recensie aan.
Je begrijpt, lieve lezer, dat de verschijning van een roman van Peppelenbos een fraaie opening bood voor revanche.

Dan is het van dik hout zaagt men planken tot Van Aalten bij de volgende conclusie aankomt.
Het komt op mij vooral over als een slecht nagesynchroniseerde Hollandse speelfilm uit de oude doos op RTL7. Victorie is het officiële romandebuut van Coen Peppelenbos, waar hij zes jaar over deed. Tegen de tijd dat ík 44 ben, komt zijn tweede roman vermoedelijk uit. Tot die tijd zie ik uit naar de verfilming van Victorie, bij voorkeur geregisseerd door Ruud van Hemert.

1 opmerking:

Julianne zei

Door het zinnetje over ´revanche´ puur gebaseerd op de verschijning van je roman, verliest deze meneer wat mij betreft gelijk zijn geloofwaardigheid. Als hij had geschreven ´het verschijnen van een dramatisch slecht geschreven roman´ had het eventueel nog te maken met de daadwerkelijke inhoud van je boek. Lekker volwassen ;)