hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 27 december 2008

Kibbelen bij het kinderboekenmuseum

In Winsum (Groningen) staat een kinderboekenmuseum. Een rare plek, maar zo'n museum moet ergens staan. Oprichtster Toos Saal-Zuurveen zwaaide jarenlang de scepter en liep daarna haar opvolgers enigszins voor de voeten. De leiding van het het museum is nogal vaak in andere handen overgegaan.
Ook nu is het weer hommeles lees ik op het weblog van Richard Thiel. Het bestuur ligt overhoop met de laatste leider, Jan de Vries, en heeft hem zelfs op staande voet ontslagen. Zie hier de dieptereportage van RTV-Noord.

Op de site van het Dagblad van het Noorden is geen informatie te vinden over de heibel. Tot nu toe is het nieuws slechts via één kant belicht.

1 opmerking:

Anoniem zei

In principe een prachtige instelling, dat Kinderboekenmuseum, maar erg low-burget:
- Ze moeten boeken in kelders stouwen, wat nooit gunstig is voor hun conditie;
- De afgezette directeur, krijg ik de indruk, was zelf ook al gepensioneerd en dus vrijwilliger.
Winsum is, denk ik, te excentrisch voor een verantwoorde opslag, een professionele staf èn voldoende aanloop. Waarom brengen ze de zaak niet naar Groningen over, waar zulke zaken gauwer voor elkaar zijn te krijgen? Misschien kunnen ze voor de opslag bij de RUG of de Groninger Archieven terecht, en voor de museumfunctie samenwerken met het Stripmuseum.