hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 22 december 2008

Liif


Vorige maand alweer verscheen de eenmalige glossy Liif (lijf) in Friesland. Mijn collega Joke van Balen heeft gelukkig ook nog een leven naast haar baan in het onderwijs. Met toneelgroep Sater maakt ze unieke projecten. Zo bracht de groep twee jaar geleden de Faginamonologen op de planken, de Friese vertaling van het stuk van Eve Ensler, aangevuld met enkele speicaal voor Friesland geschreven delen.
Dit jaar had Joke bedacht dat het wel leuk zou zijn om een glossy te maken over alle overspannen ideeën over het lijf. Ik mocht er ook een column in schrijven.
Een mooi project en zo professioneel gemaakt dat je meteen een opvolger verwacht. De glossy vormt de opmaat voor een nieuw toneelstuk: It Goede Lichem.
In Liif vind je interviews met een plastisch chirurg, Adelheid Roosen, een mooi en optimistisch stuk van Anita Andriessen (inmiddels overleden) en veel meer. Er staat meer in dit nummer dan in de dubbeldikke kerstedities van Vrij Nederland en HP/De Tijd (of je moet echt geïnteresseerd zijn in een diepteinterview met beau van Erven Dorens).

Geen opmerkingen: