woensdag 10 december 2008

NHL: Willem Smink weblogt (7) - wij zijn de beste


'NHL beste hogeschool van het Noorden' kopt vandaag intranet, mijnnhl.nl. De Keuzegids Hoger Onderwijs is uit en de vlag kan uit, de champagne ontkurkt, heel Leeuwarden versiert de straten, de burgemeester vraagt lintjes aan, er wordt spontaan vuurwerk afgestoken door de hele stad en het feest kan tot diep in de nacht doorgaan, want wij zijn de beste.
Van het noorden.
Als je onder het noorden verstaat: alles boven Zwolle.
Als je Zwolle meerekent dan zijn wij tweedst.
Maar dat doen wij niet.
Als je heel Nederland meerekent dan zijn wij negende. Van de tweeëntwintig hogescholen die meedoen. Een goede middenmoter dus. Ons cijfer is 61,6.
(Klik op het plaatje voor een vergroting, bron keuzegids.org)
Ook Willem Smink is uit zijn winterblogslaap ontwaakt en geeft dankzij het feestgedruis voor het eerst sinds 20 november weer een teken van leven. 205 woorden deze keer. Willem begint aldus:
De NHL scoort van de Noordelijke hogescholen veruit het beste in de keuzegids hoger onderwijs van dit jaar. Dat kon dus minder! Ook de plaats op de landelijke ranglijst is zo gek nog niet. We staan op de 9e plek van de 22.
'Dat kon dus minder!' Zo mag ik het horen. Zo laat hij zien dat hij in zijn hart toch een Groninger blijft.
Daarna komt er nog wat uitleg en Willem besluit met een zelffelicitatie:
Kortom: op meerdere gronden valt vast te stellen dat we het zo gek nog niet doen als NHL. Mooie opsteker, zo aan het eind van het jaar!

Wat zijn we goed, hè?
Ben benieuwd wat de communicatieafdeling van InHolland van het Keuzegids-nieuws maakt. Waarschijnlijk: 'InHolland tweemaal in top 25!'

Geen opmerkingen: