hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 7 januari 2009

Gerrit Komrij heeft geen rol


Gerrit Komrij 2
Originally uploaded by bartjanvanvugt
'Downplayen' heet zoiets geloof ik. Vandaag stond in de Volkskrant een stukje over de ophef die was ontstaan over de komst van de eerste Dichter des Vaderlands Gerrit Komrij naar het NPS-programma waarin de nieuwe Dichter des Vaderlands bekend zou worden gemaakt. De NPS zou volgens Komrij het vliegticket niet willen betalen, waarop beoogd DDV Tsead Bruinja een actie begon om het geld in te zamelen. En dat geld is nu binnen!
In de Volkskrant wordt eindredacteur Jan Kok aan het woord gelaten die zegt dat Komrij slechts toeschouwer zou zijn: 'De vraag of we Komrij uit Portugal moesten laten komen, is hier nooit ter sprake gekomen. Voor Komrij hadden we op die avond geen rol in gedachten.'
De kop in krant luidt: 'NPS maakt aanval van dichter Komrij onschadelijk'. Volgens mij wordt hier juist belediging op belediging gestapeld.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

misschien moet meneer Komrij eens iets schrijven wat de moeite is en dan DAARMEE de aandacht trekken. Kudos voor de nps vanuit antwerpen voor de dingen die ze maken en stimuleren. Wannabees die whatever doen om hun bankrekening te spekken horen daar niet in thuis. Jeeez hij wa basically niet eens uitgenodigd als zijnde "part of the show". Hoe wereldvreemd kan je zijn ??? Laat die gozer lekker in Portugal en laat die hele prijs of titel rond feitelijk talent draaien. Vriendelijke groeten uit Antwerpen.

Anoniem zei

@Kris

Of je leest gewoon even wat Meneer Komrij zelf op zijn blog plaatst over deze kwestie?

(de link: http://komrij.blogspot.com/2009/01/eregast.html)

Ook groeten vanuit Antwerpen

Anoniem zei

Kris, jij hebt nou echt wat ze noemen een gouden pen.

coen zei

@Kris: blijf vooral in Antwerpen. Dacht altijd dat ze daar een verzorgder Nederlands spraken dan hier in Nederland. Helaas.
@Anoniem: ja, laat aan duidelijkheid niets te wensen over (en is vele malen beter geschreven).
@Gadeslager: ik denk niet dat ironie bij dit schrijvers echt doordringt.

Lucas Saan zei

Wat is het toch jammer dat deze meester van de ironie zo slecht begrepen wordt. Zoals hij zelf al aangeeft is het een ellende als je van je eigen ironie moet uitleggen dat het ironie is.

Ik hoop dat Komrij niet stopt met strijden, blijft schrijven en zich af en toe nog eens laat interviewen in televisieprogramma's. Ik geniet van die man.

http://dingenvanalledag.blogspot.com/