hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 11 januari 2009

NHL: een nieuwe naam

Sinds woensdag staat op de Intranetsite van de NHL de onthulling van de nieuwe naam van de NHL. De naam werd bekendgemaakt op de nieuwjaarsbijeenkomt van de NHL door onze bestuursvoorzitter Willem Smink. De bijeenkomst was gepland op het moment dat wij les moesten geven in de deeltijd. Jammer, want ik was er graag bij geweest. Men had bedacht dat het leuk zou zijn om alles in de open lucht te organiseren. Op de bouwput van de Bouhof waar de nieuwbouw zoveel miljoenen van de begroting opslurpt.
Het vroor: alle reden voor Friezen om een feestje buiten te geven. Een en al positiviteit natuurlijk:
In de winterkoude Bouhof luisterden de medewerkers onder het genot van warme hapjes en drankjes naar de inspirerende speech van Willem Smink. Hij benoemde daarin enkele successen uit 2008, zoals de nieuwe lectoraten, de positieve accreditaties en natuurlijk het feit dat de NHL als beste hogeschool van het noorden uit de bus kwam in de landelijke ranking van de keuzegids Hoger Onderwijs.

Maar het hoogtepunt vormde wel de onthulling van de nieuwe naam. Die is zo bijzonder dat ik al dagen denk dat we met een grap te maken hebben. Maar in het bericht staat helemaal niets over het enorme komische talent van Willem Smink. Ook in de media heb ik niet terug kunnen vinden dat er een schokgolf door onderwijsland is gegaan met die nieuwe naam. Ik zal het nu dus maar onthullen voor de buitenwereld.
De NHL heet in het vervolg 'NHL hogeschool': De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden hogeschool dus.
Verzin nu zelf een paar grappen.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Speechless.

Anoniem zei

Krijgt de hele organisatie nu ook te maken met een nieuwe huisstijl?

Anoniem zei

Daar heeft vast een batterij aan communicatiedeskundigen zich over gebogen. In de categorie: IBG groep en RUG universiteit.

Anoniem zei

ISBN Nummer

Anoniem zei

VAR-verklaring

coen zei

@ Nick: wie niet.
@ Gelkinghe: volgens mij wel, maar we mogen volgens onze intranetsite wel de grootte van de letters per afdeling bepalen.
@ Simon en Chrétien: inderdaad. Ik heb nog steeds moeite om te geloven dat dit echt met droge ogen is gezegd.

Anoniem zei

Naar Hartelust Leuteren Leeuwarden!