hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 3 januari 2009

Tsead Bruinja wint Kees van der Hoef-prijs

Toet Groningen (Jurre van den Berg, Correen Dekker, Rob Pronk, Elze ter Harkel, Douwe van der Bijl, Dolf Verlinden, Frans E. Banga) en Drenthe (Joep van Ruiten) was uitgelopen om de uitreiking van de Kees van der Hoef-prijs bij te wonen. Vorig jaar ging de prijs nog naar de naamgever, dit jaar waren er genomineerden: Sieger MG (niet aanwezig), Tsead Bruinja (speciaal uit Amsterdam over) en Roos Custers.
De jury bestaande uit Herman Sandman, Bart FM Droog, Kasper Peters en Rense Sinkgraven (niet aanwezig) lieten weten dat het erg moeilijk was om een winnaar te kiezen, maar uiteindelijk werd het toch de aanstaande Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja.
Bruinja verdiende 250 euro (het totaalbedrag is 500 euro, maar die moest hij delen met de winnaar van vorig jaar, omdat er toen nog geen geld verbonden was aan de prijs) en een bos paling. De jarige Kees van de Hoef zei bij de overhandiging te hopen dat de paling niet zo droog was als die van vorig jaar.
Daarna werd Bruinja meegenomen naar buiten voor een portret door Jan Glas. Roos Custers bleef enigszins mokkend achter in het café. Eerst vond ze de uitslag heel terecht, maar iets later zei ze zoiets als: 'Dat ze die paling maar in hun reet moesten stoppen. Allemaal.'


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Coen,

Er zit een klein foutje in je verslag: het prijsbedrag was 500 euro, dus 250 voor zowel Tsead als voor Kees.

coen zei

@ Bart: dank, is verbeterd.

Anoniem zei

Hahaha, die Roos! Door dat "allemaal" ging ik het visualiseren. Erg grappig.

Anoniem zei

Gelukkig is Roos tóch vereeuwigd door Jan Glas, zich verschuilend achter haar echtgenoot.