hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 28 februari 2009

Presentatie André Degen - Zavelreis


Toet Groningen was gisteren bij de vierde bundelpresentatie in korte tijd in Groningen. De debuutbundel van André Degen, Zavelreis, werd gepresenteerd in de bovenzaal van Huize de Beurs, met een mooi uitzicht op een natgeregende Vismarkt.
Naast veel bekende gezichten (Anneke, Tjitse, Kasper, Fieke, Correen, Paul, Emiel, Corrie en Harrie enz.) ook veel onbekende gasten die eerst een optreden kregen van drie hardcore-dichters Rense Sinkgraven, Karel ten Haaf en Daniël Dee. De thema's seks en dood waren toen afdoende behandeld. Na een muzikaal intermezzo waarbij we Rense en André zagen zingen bij muziek van Nina Swart en Edwin Lotz traden ook nog Jan Glas (met één prachtig nieuw gedicht) en Driek van Wissen op. De laatste had, net als onlangs bij de presentatie van Bart FM Droogs nieuwe bundel, een gedicht geschreven speciaal voor de gelegenheid. De twee vrienden Jos en Lieuwe traden toen op met twee gedichten van André die ze speciaal op muziek hadden gezet, alhoewel dat wel moeilijk was 'bij gebrek aan rijm of ritme'.
En als klapstuk trad buikdanseres Helia op. De ramen besloegen ervan. De foto's die bij deze tekst horen zijn te zien op het weblog van Corrie Boin en ook bij Jan Glas op zijn Flickr-site.
De bundel is hier te bestellen en natuurlijk ligt Zavelreis in elke zichzelf respecterende boekhandel.

Geen opmerkingen: