hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 5 februari 2009

Presentatie Honden van Jo Willems


Toet Groningen was bijeengekomen in Athena's boekhandel Van der Velde voor de presentatie van Honden, de nieuwste roman van Jo Willems. Willems had speciaal voor de gelegenheid wijn gehaald uit Duitsland.
Honden is geschreven min of meer op verzoek van Jasper Henderson van Nieuw Amsterdam die graag een bestseller wilde uitgeven. De redacteur van Willems was vanavond ook interviewer van dienst en hij vroeg naar de drijfveer achter Willems' schrijversschap. Willems zei dat hij boeken schreef die hij niet tegenkwam in de Nederlandse literatuur, die hij met enige terughoudendheid 'klein' noemde. Honden gaat onder meer over de seksindustrie op Sri Lanka. 'Geen Gerbrand Bakker,' zei Henderson.

11 opmerkingen:

Stormblast1953 zei

Coen, ik heb een link naar je verslag bij mij geplaatst. Zie http://stormblast1953.blogspot.com/

Anoniem zei

Wat zou Henderson toch bedoelen met "Geen Gerbrand Bakker?" Dat ik niets te zeggen zou hebben over de seksindustrie op Sri Lanka?
Nou, dat moet-ie maar afwachten...

Anoniem zei

Volgens mij probeert Henderson te zeggen, dat jij een oersaai boek hebt geschreven.

Anoniem zei

O.

coen zei

@ gerb en Bart: Volgens mij bedoelde Henderson alleen maar te zeggen dat Gerbrand Bakker een typisch Nederlands boek heeft geschreven en Jo Willems niet. Henderson heeft helemaal niets gezegd over de kwaliteit.

Anoniem zei

Heeft zijn uitgeverij jouw manuscript van Boven is het stil destijds ook afgewezen?

Anoniem zei

@Igoir: nee, want ik had nog nooit van Nieuw Amsterdam gehoord. Hoe lang bestaat die uitgeverij eigenlijk?

coen zei

Volgens Wikpedia sinds 2005.

Jo Willems zei

Toen ik het woord klein gebruikte had ik inderdaad nogal schroom om dat te doen vanwege het feit dat aan klein in het Nederlands bijna altijd een peioratieve betekenis kleeft. Ik bedoelde klein in geografische zin. Boven is het stil is daar een prachtig voorbeeld van. Een juweel. Ook trouwens van Victorie dat zich afspeelt tussen Oost en West Nederland heb ik genoten. Dat is dan ook waar Jasper aan refereerde. Hij is niet het type mens dat een feestelijke gelegenheid gebruikt om te gaan azijnpissen op andere auteurs.
Coen, gelukgewenst met de onderscheiding van het omslag van Victorie. Nu nog een voor de inhoud.

Anoniem zei

Weet ik, maar Henderson werkte toen ook bij Thomas Rap, De Bezige Bij, of Nijgh&Van Ditmar.
Mijn uitgever zou jouw manuascript natuurlijk nooit hebben geweigerd.

Anoniem zei

@Igor: De Bij en Nijgh hebben het wel niet geaccepteerd...