hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 15 mei 2009

Tommy Wieringa bij Pauw en Witteman

De eerste recensies die ik onder ogen kreeg waren niet mals (Arie Storm gaf 1 ster), maar ik weet zeker dat ik het nieuwe boek van Wieringa ga kopen. Een Tzumprijswinnaar gaat nooit slechter schrijven.

4 opmerkingen:

Jurre zei

Ha Coen,

Dat was mooie Tzum-reclame gisteravond! De vraag blijft echter: wat is er waar van Wieringa's verhaal (jij was er vast bij) dat hij na een avond drinken na zijn Tzumprijs-victorie zijn enveloppe met 42 euro prijzengeld alweer op de kop moest houden plus aanvulling uit eigen zak om de rekening te betalen 'omdat niemand opstond'? De prijs van de roem, of een broodje aap?

Gelkinghe zei

De Tzum-prijs - straks het meest geweigerd. ;-)

coen zei

@ Jurre: ik was er zeker bij. Wat ik mij herinner is dat ik alle drankjes betaald heb tot het moment dat ik wegging. Gezien de torenhoge rekening is men daarna wel erg lang blijven zitten.

Een held van onze tijd zei

Het is opvallend, als Belg, om te zien hoe goed zo'n literair gesprek dijt in een praatprogramma dat zich niet beperkt tot literatuur. De auteur wordt niet te strak ingesnoerd in het korset van een luchthartig format en de presentator kaapt de denkpauzens tussen diens zinnen niet voor alweer een volgende nietszeggende vraag.

Overigens zit er een knappe gedachte in zijn voorgelezen zin. In het begin lijkt het nostalgische mooischrijverij, tot het je daagt dat het over een jongen gaat die heimwee heeft naar een jeugd die hij zelf nooit beleefde maar louter bij anderen waarnam.

Ben benieuwd naar de volgende recensies.