hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 13 juni 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 13 juni


Veel Hitler (Martin Ros krijgt nooit genoeg van de Tweede Wereldoorlog, schrijft meneer Selexyz) en nog wat andere hoogtepunten op radio Selexyz.

Alweer de Tweede Wereldoorlog; daar werden ze bij de Tros Nieuwsshow ook helemaal strontziek van. Ros laat alle grote nieuwe boeken links liggen. Zelfs de nieuwe Tommy Wieringa.
- Ja, je kunt het mij natuurlijk zeggen: hij begint weer over de oorlog, maar ik kan het niet helpen. Die boeken verschijnen. Er is een geweldige vraag naar kennelijk en mensen lezen dat. Dus moet ik hier, ik kan niet over Bruintje Beer beginnen. Dit zijn de boeken. En eh volgende week zal ik dat andere boek ook behandelen, uitvoerig, wat jij zo graag wil, en ik heb nu deze drie boeken horen bij elkaar. Selexyzpresentator: Caesarion doelt u op, ja. Nou ja, geen slech maar wil ik meteen wel even zeggen dat deze schrijver die imponeerde met dat vorige boek nu geprobeerd heeft - ik zag hem ook op televisie, 't is een heel kale man - Selexyzpresentator: Tommy Wieringa, ja. maar die heeft nu een wereldboek. Hè, Faulkner, Hemingway, dat kan hij ook wel! Weet je zo'n beetje bracht ie het naar voren. Het boek hangt, ik moet het drie keer lezen, elke zin refereert weer aan een zin honderd meter verder. Het is bijna niet te lezen. Dat zeg ik er even bij, ook met de vertraging dat ik dat boek nog niet besproken heb. Selexyzpresentator: U vindt het te. Want ik ben gek en geil op boeken, dus ik bespreek ze graag. Selexyzpresentator: U vindt het te doordacht, het boek, hoor ik een beetje. Ik zal volgende week vertellen wat het is.


Ismee Tames - Besmette jeugd
- Dat staat op dat boek Besmette jeugd van deze juffrouw die er heel lief uit ziet, zo lief dat je zegt: ja, hoe kan die vrouw nou gevoel gehad hebben voor deze gebeurtenissen.
- Ik heb dit boek met gevoel van grote rampzaligheid gelezen. [Is meteen het antwoord op de prijsvraag van deze week, cp]


Ian Kershaw - Hitler, de Duitsers en de Holocaust
- Ik wil meteen zijn foto laten zien. Hij [Kershaw,cp] ziet er keurig uit, stropdas van Piet van der Brul [?], pak van eh pak van de Prijsbreker, ja, ik bedoel, altijd lachende man. Ik heb hem meegemaakt op de Buchmesse. Kijk, ik wil één ding zeggen, ondanks, ik heb al die boeken van Hitler veilig staan. Ik heb ze gelezen ook. Ik vind goeie boeken over Hitler boeken van Duitsers. Niet-Duisters, deze door-en-door Engelse man, het Engels breekt bijna zijn bek open. Die man, heeft die nou gevoel voor? Er is één punt, dat heeft ie niet, de demonie van Hitler. Dat heeft ie niet.


En nu heb ik wel genoeg Ros over Duitsland gehoord.

1 opmerking:

blaski zei

Pff, ja, ik mag toch hopen dat hij nu een paar weken de oorlog weet te mijden. Steeds weer die zogenaamd sappige details over hoe de joden werden vermoord, volgens mij kickt hij er stiekem op of zo.

Ik heb verder de indruk dat Selexyz er ook wel genoeg van heeft, getuige het zinnetje op de website dat je aanhaalt, en ook de Selexyz-presentator komt ietwat Hitler-moe over volgens mij.